x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decese provocate de arbalete în Germania - ipoteza unui pact suicidar, privilegiată de anchetatori

Decese provocate de arbalete în Germania - ipoteza unui pact suicidar, privilegiată de anchetatori

14 Mai 2019   •   22:35
Decese provocate de arbalete în Germania - ipoteza unui pact suicidar, privilegiată de anchetatori

Poliţia germană explorează ipoteza unui pact sectar şi suicidar în ancheta ce vizează cinci decese misterioase, din care unele au fost provocate cu arbalete, descoperite în ultimele zile în două zone ale ţării, separate de mai multe sute de kilometri, informează AFP.

Cele mai multe dintre victime, patru tinere femei şi un bărbat, erau conectaţi prin pasiunea lor pentru imagistică medievală şi alchimie, au anunţat marţi mai multe companii de presă germane.

Un bărbat de 53 de ani a fost găsit mort cu mai multe săgeţi de arbaletă înfipte în craniu şi în corp. Victima, Torsten W., deţinea un magazin cu specific medieval în Hachenburg din landul Renania-Palatinat, denumit Milites Conductius. 

Magazinul vinde pumnale şi săbii din Evul Mediu, coifuri de armură, dar şi hidromel, o băutură ancestrală supranumită "nectarul zeilor".

Victima, un bărbat cu o barbă albă şi lungă, organiza pe timpul serii sesiuni de luptă cu sabia. Pe braţe, el avea tatuate simboluri ale alchimiştilor, iniţiatorii unei mişcări ezoterice din Evul Mediu, care pretindeau că stăpâneau ştiinţa transmutării metalelor.

Anchetatorii încearcă să afle dacă persoanele care frecventau de obicei acel magazin sunt susceptibile de a fi implicate în caz, dar şi să descopere relaţiile exacte care leagă între ele cele cinci victime. 

Răni post-mortem

Toate victimele erau membrii unei ligi dedicate, potrivit cotidianului Bild, organizării de turniruri şi turnee de lupte între cavaleri. Liga în cauză ar fi încercat - în van, conform unuia dintre membrii ligii - să profesionalizeze acest tip de întruniri inspirate din istoria Evului Mediu.

Anchetatorii au continuat marţi să cerceteze cele două zone în care au fost descoperite victimele: un han din oraşul bavarez Passau, unde au fost găsite weekendul trecut trei cadavre străpunse cu săgeţi de arbaletă, şi, la 600 de kilometri spre nord, în Gifhorn, oraş din Saxonia Inferioară, apartamentul uneia dintre cele trei victime, în care au fost găsite, luni, două femei decedate. 

Rezultatele preliminare ale autopsiilor din Passau, publicate marţi de Poliţia bavareză, arată că două dintre cele trei victime găsite în han au fost ucise cu săgeţi înfipte în inimă.

Este vorba despre bărbatul de 53 de ani şi o femeie de 33 de ani, îmbrăcaţi în negru şi purtând piercinguri. Ambii au fost găsiţi culcaţi pe un pat şi ţinându-se de mână.

Alte săgeţi au fost trase post-mortem, inclusiv unele în craniu, probabil de cea de-a treia victimă, o femeie de 30 de ani, Farina C., care s-ar fi sinucis apoi cu o arbaletă, înfigându-şi o săgeată în zona gâtului.

Testamente

Cele trei persoane decedate în acel han reveniseră de curând din Austria, conform Parchetului german, de unde şi-ar fi procurat arbaletele. O cameristă a descoperit trupurile lor neînsufleţite sâmbătă dimineaţă.

"Niciun element nu arată că ar fi existat o dispută între persoanele prezente" în cameră, a precizat marţi Poliţia bavareză, sugerând astfel că ipoteza unui pact suicidar este cea mai probabilă.

"Au fost demarate o serie de examinări pentru a determina eventuala administrare de medicamente, alcool şi stupefiante", a transmis Poliţia locală.

Anchetatorii examinează, de asemenea, o camionetă albă cu un arc desenat pe caroserie, la bordul căreia cele trei victime au ajuns la acel han din Passau.

Testamentele victimelor descoperite în pat au fost de asemenea găsite în camera în care s-a produs tragedia, potrivit presei locale.

Rezultatele autopsiilor celorlalte două victime, două femei, nu sunt deocamdată cunoscute. Însă ele nu au fost ucise cu arbaleta şi în apartament nu au fost găsite urme de violenţă, potrivit anchetatorilor.

După o perioadă de incertitudine ce a vizat una dintre cele două victime, în vârstă de 35 de ani, Poliţia germană s-a declarat convinsă că este vorba despre o învăţătoare, partenera de viaţă a victimei Farina C., şi nu despre sora acesteia, aşa cum se anunţase iniţial. Cealaltă femeie decedată este o tânără de 19 ani, care lucra într-o brutărie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: arbalete germania suicid