x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Google Reader va dispărea începând cu 1 iulie. Utilizatorii semnează petiţii online

Google Reader va dispărea începând cu 1 iulie. Utilizatorii semnează petiţii online

18 Mar 2013   •   09:07
Google Reader va dispărea începând cu 1 iulie. Utilizatorii semnează petiţii online

Aplicaţia Google Reader, care îţi permite să citeşti fluxurile RSS, va dispărea începând cu data de 1 iulie 2013. Utilizatorii din toată lumea sunt, în acest moment, notificaţi. Vestea nu a fost primită tocmai bine, pe Internet existând acum mai multe petiţii pentru salvarea acestui serviciu.

De la lansarea sa, în anul 2005, Google Reader nu s-a schimbat prea mult. Motivul pentru care Google a decis să renunţe la el este numărul în scădere al utilizatorilor. Anunţul a fost făcut de Urs Holzle, senior vice president Technical Infrastructure.

Aceasta aplicaţie le permitea utilizatorilor să aibă acces la site-urile de ştiri şi la blogurile favorite, dintr-o singură interfaţă. Aspectul este asemănător cu cel al unei căsuţe de email. Aplicaţiile concurente, ca de exemplu FlipBoard sau Pulse sunt, însă, mult mai vizuale.

"Am lansat Google Reader în 2005, într-un efort de a le facilita oamenilor descoperirea şi urmărirea site-urilor lor preferate. Cu toate că produsul are un public loial, de-a lungul anilor, folosirea lui a scăzut. Prin urmare, pe 1 iulie 2013, Google Reader va ieşi la pensie", a spus Holzle într-o postare pe blog.

Utilizatorii pot să îşi exporte informaţiile, inclusiv abonamentele la site-uri, prin intermediul Google Takeout.

Una dintre petiţiile utilizatorilor a strâns, până acum, cateva mii de semnături.

×
Subiecte în articol: decizie google petitie online google rss