x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie de ULTIMĂ ORĂ a FACEBOOK, GOOGLE şi TWITTER

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a FACEBOOK, GOOGLE şi TWITTER

15 Dec 2015   •   21:17
Decizie de ULTIMĂ ORĂ a FACEBOOK, GOOGLE şi TWITTER

Companiile Facebook, Google şi Twitter au convenit să şteargă de pe paginile lor de internet mesajele în germană care incită la ură în cel mult 24 de ore de la postarea acestora, anunţă marţi Reuters şi AFP, citând un anunţ făcut de ministrul german al justiţiei, Heiko Maas, în legătură cu rezultatele unui grup de lucru creat în septembrie pentru a lupta contra propagării pe reţelele sociale a ideilor xenofobe în contextul valului de migranţi din acest an.

Cele trei portaluri au fost de acord ca în Germania să respecte legile acestei ţări referitoare la mesajele care incită la ură. Giganţii internetului au reacţionat astfel la criticile guvernului de la Berlin, care le reproşase că reacţionează mult prea lent în îndepărtarea textelor cu caracter xenofob, menţionează DPA. Pe măsură ce criza refugiaţilor se adânceşte, s-a constat că manifestările de extremă dreaptă în limba germană devin tot mai frecvente pe Facebook, Twitter şi YouTube, iar ministrul Heiko Maas a cerut acestor platforme să elaboreze un plan de acţiune pentru a combate aceste probleme.

Pe viitor, echipe de specialişti germanofoni formaţi special pentru acest tip de activitate juridică vor examina mesajele internauţilor, a declarat demnitarul german. Totodată, se vor crea mecanisme 'user friendly' de semnalare a mesajelor care incită la ură în vederea blocării conturilor de internet ale autorilor acestor texte.

Cel mai citit ziar german, Bild, a publicat în luna octombrie o selecţie de mesaje pline de ură contra străinilor şi a cerut o reacţie din partea autorităţilor de la Berlin, menţionează AFP, reamintind că Germania a primit în 2015 aproximativ un milion de solicitanţi de azil şi se confruntă cu o recrudescenţă a infracţiunilor cu caracter rasist.

×
Subiecte în articol: google twitter facebook