x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declaraţia de avere a lui Abramovici: 8 miliarde de euro patrimoniu

Declaraţia de avere a lui Abramovici: 8 miliarde de euro patrimoniu

de Marina Constantinoiu    |    21 Feb 2011   •   15:46
Declaraţia de avere a lui Abramovici: 8 miliarde de euro patrimoniu

153013-roman.jpgMagnatul rus Roman Abramovici deţine nouă vile şi şapte apartamente în patru ţări, deşi pare să aibă gusturi cel puţin modeste în materie de automobile. Este ceea ce se desprinde din declaraţia sa de avere pe care miliardarul a dat-o publicităţii, notează luni ziarul El Mundo, citat de Agerpres. Abramovici oferă date şi despre cele 22 de conturi bancare pe care le deţine în Rusia: un cont de 3,38 miliarde de ruble (85 de milioane de euro), care anul trecut i-au adus o dobândă de 3,5 millioane de euro. El nu pare totuşi să fi declarat totalitatea bunurilor sale.

 

Al patrulea om cel mai bogat din Rusia are în total 16 locuinţe: două vile la Moscova (între care o fosta reşedinţă a lui Leonid Brejnev, renovată modern), alte două în regiunea autonomă Ciukotka (nord-estul ţării), unul pe riviera franceză (fosta reşedinţă a ducelui de Windsor după abdicare), două la Saint Bartolomé (insulă franceză din Caraibe), două în SUA (două reşedinţe de schi în Colorado) şi şapte apartamente în cartierul de lux londonez Belgravia.

 

Proprietăţile milionarului merg de la „o mică” reşedinţă de 283 metri pătraţi la Anad\r, centrul administrativ al regiunii autonome Ciukotka, la 372.590 metri pătraţi ai unei proprietăţi franceze, potrivit cotidianului The Moscow Times. Magnatul rus se arată modest în privinţa celor patru maşini: declară doar şapte. De la cele luxoase un Mercedes S500L şi un BMW 760Li, şi până la un vechi Volkswagen Golf 4.
În declaraţia sa de bunuri - publicată pe pagina de web a comisiei electorale a regiunii Ciukotka, unde Abramovici a fost guvernator şi în prezent preşedinte al Parlamentului local, aspirând să fie reales în martie - miliardarul nu menţionează iahturile, elicopterele sau avioanele particulare. De fapt, patrimoniul declarat (peste 8 miliarde euro) sunt departe de ceea ce-i atribuia revista rusă Finanz care estima averea lui Abramovici la circa 12,6 miliarde de euro. Potrivit mass-media ruse, lipsesc iahturi precum Eclipse cu o lungime de peste 160 de metri şi considerat cel mai lung din lume, sau Pelorus, de 115 metri lungime. Potrivit Moscow Times, magnatul are şi un Boeing 767 şi o serie de elicoptere care pot ateriza direct pe ambarcaţiunile sale.

 

Se pare că datele nu sunt decât un fragment din ceea ce deţine oligarhul rus. De fapt, o mare parte din averea sa îl reprezintă companiile pe care le are, precum Millhouse Capital, Eucla Investments Limited, Primerod International Limited sau Chelsea Limited, proprietară a echipei de fotbal cu acelaşi nume.
„Această declaraţie este în totală concordanţă cu chestionarul la care trebuie să răspundă candidatul”, a declarat purtătorul său de cuvânt, John Mann, ziarului moscovit. În opinia sa, chestionarul nu făcea referire nici la iahturi nici la avioane.

×