x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declarația șocantă a premierului francez: „Vor mai fi atacuri, atacuri de amploare”

Declarația șocantă a premierului francez: „Vor mai fi atacuri, atacuri de amploare”

13 Feb 2016   •   11:48
Declarația șocantă a premierului francez: „Vor mai fi atacuri, atacuri de amploare”

"Este o certitudine" că vor mai fi alte "atentate de amploare" în Europa, a declarat sâmbătă premierul francez Manuel Valls, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, estimând că lumea a intrat într-o epocă a "hiperterorismului", informează AFP.

"Datorăm acest adevăr popoarelor noastre: vor mai fi atacuri, atacuri de amploare, aceasta este o certitudine. Acest hiperterorism va dura, chiar dacă trebuie să-l combatem cu cea mai mare hotărâre", a spus Valls.

Săptămâna trecută, la Paris, premierul francez a afirmat că nivelul ameninţării cu atentate este în prezent, "fără îndoială", superior celui de dinaintea atentatelor jihadiste din 13 noiembrie.

"Noi am intrat, o simţim foarte bine cu toţii, într-o nouă epocă, ce se caracterizează prin prezenţa durabilă a hiperterorismului. Un hiperterorism care se află la confluenţa dintre un pseudo-mesianism religios şi folosirea terorii în masă", a afirmat Valls în cadrul Conferinţei, supranumită "Davosul securităţii".

"Trebuie să fim pe deplin conştienţi şi să acţionăm cu o foarte mare forţă şi foarte mare luciditate. Repet în faţa voastră, cum am spus-o în faţa concetăţenilor mei: am intrat într-o altă epocă", a adăugat premierul francez, în timpul unei mese rotunde la care participa şi omologul său rus Dmitri Medvedev.

Valls a îndemnat Rusia să înceteze atacurile sale aeriene în Siria, atacuri ce afectează populaţia civilă. "Franţa respectă Rusia şi interesele ei, însă ştim că pentru a redescoperi calea păcii şi a discuţiei, bombardamentele asupra populaţiei civile trebuie să înceteze", a subliniat Manuel Valls, adresându-se lui Medvedev.

În ceea ce priveşte acordul înregistrat la Munchen între SUA, Rusia şi principalii lor aliaţi în vederea încetării ostilităţilor în Siria, Valls a salutat "o etapă", dar a subliniat că "acum este necesar să se găsească de urgenţă o concretizare în fapte".

Premierul şi-a reiterat şi mesajul său privind riscul prăbuşirii proiectului european, pe fondul crizei migraţiei şi al unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din UE.

Sursa: AGERPRES 

×