x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DECLARAŢIE ŞOCANTĂ. Dumnezeu este RĂU, MONSTRUOS, MALEFIC, un MANIAC ABSOLUT! Cine a spus asta (VIDEO)

DECLARAŢIE ŞOCANTĂ. Dumnezeu este RĂU, MONSTRUOS, MALEFIC, un MANIAC ABSOLUT! Cine a spus asta (VIDEO)

02 Feb 2015   •   10:59
DECLARAŢIE ŞOCANTĂ. Dumnezeu este RĂU, MONSTRUOS, MALEFIC, un MANIAC ABSOLUT! Cine a spus asta (VIDEO)

Stephen Fry, actor, scriitor, jurnalist, comediant, prezentator de show-uri de televiziune si regizor, a socat audienta in cadrul unui interviu acordat intr-o emisiune, la o televiziune irlandeza.

Intrebat ce i-ar spune lui Dumnezeu daca el ar exista, actorul, un ateu convins, a dat un raspuns socat, scrie Metro. "Ajungi la portile Raiului, si te intalnesti cu Dumnezeu. Ce i-ar spunea Stephen Fry?", a intrebat Gay Byrne, gazda emisiunii "The Meaning of Life".

"Cred ca i-as spune: cancer osos la copii? De unde si pana unde? Cum indraznesti? Cum indraznesti sa creezi o lume in care exista atata suferinta si nu din cauza noastra? Nu e drept, este complet malefic. De ce ar trebui sa respect un Dumnezeu capricios, rau si prost, care creaza o lume care este atat de plina de nedreptate si durere? Asta as zice. N-as vrea sa intru in Rai pe baza principiilor lui. Sunt gresite. (...) Dumnezeul care a creat acest univers (daca a fost creat de Dumnezeu), este in mod foarte clar un maniac. Un maniac absolut. Totalmente egoist. Trebuie sa ne petrecem toata viata in genunchi multumindu-i? Ce Dumnezeu ar face asa ceva? Da - lumea e splendida, dar in ea sunt de asemenea insecte al caror intreg ciclu de viata consta in a sapa in ochii copiilor facandu-i orbi, le mananca ochii dinauntru spre in afara. De ce? De ce ne-ai facut asa ceva? Cu usurinta ai fi putut alege sa ai o creatie in care asa ceva sa nu fi existat. Este pur si simplu inacceptabil. Deci, stii, ateismul nu inseamna doar ca ei nu cred in existenta unui Dumnezeu, ci presupunand ca exista vreun Dumnezeu, ce fel de Dumnezeu este el? Este perfect clar ca el este monstruos, complet monstruos, si nu merita niciun pic de respect. Din momentul in care il alungi, viata ta devine mai simpla, mai pura, mai curata, una care merita traita in opinia mea", a declarat actorul britanic.

"Cu siguranta acesta este cel mai lung raspuns pe care l-am primit vreodata in aceasta serie", a fost replica Gay Byrne, vizibil socat de raspunsul lui Fry.

Priviti mai jos momentul. Materialul video este subtitrat in limba romana.



Cititi si: IMAGINI ŞOCANTE! Avion de linie, cu 58 de pasageri la bord, FILMAT în timp ce SE PRĂBUŞEŞTE într-un râu (VIDEO)

SECRETUL ŞOCANT de la Buckingham! Ce plănuia să facă prinţul Charles în noaptea de dinaintea nunţii cu Diana (VIDEO)

DESCOPERIRE EPOCALĂ! Ce au găsit arheologii spanioli în subsolul unei străvechi biserici din Madrid (VIDEO)

Parlamentar implicat în "ACTIVITATI SEXUALE NEFIRESTI"! Arhivele Nationale au declasificat un DOCUMENT TOP SECRET

OBIECT MISTERIOS, filmat intrând în craterul vulcanului Popocatepetl. Vezi ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE din Mexic

×