x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declaraţii ULUITOARE: Un pilot descrie momentul în care aeronava sa a fost aproape de a se ciocni cu un OZN

Declaraţii ULUITOARE: Un pilot descrie momentul în care aeronava sa a fost aproape de a se ciocni cu un OZN

01 Mai 2013   •   11:11
Declaraţii ULUITOARE: Un pilot descrie momentul în care aeronava sa a fost aproape de a se ciocni cu un OZN

Un avion de pasageri a fost aproape de a se ciocni cu un Obiect Zburător Neidentificat, potrivit declaraţiei unui pilot. În ciuda investigaţiilor, comisia care analizează incidente aviatice nu a putut explica apariţia obiectului "albastru şi galben" care a trecut pe sub aeronava Airbus 320, anul trecut în luna decembrie, în apropiere de Aeroportul din Glasgow, scrie Daily Mail.

Pilotul şocat a raportat riscul coliziunii ca fiind "ridicat". Aeronava coborâse la o altitudine de 1.000 de metri, îndreptându-se spre pista de aterizare a aeroportului din Glasgow. La un moment dat cei doi piloţi ai avionului văd un obiect la o distanţă de aproape 90 de metri.

"Obiectul a trecut pe sub avion înainte ca unul dintre cei doi piloţi să apuce să ia vreo acţiune de evitare. Nici măcar nu au apucat să realizeze ce se întâmplă. Totuşi, ambii piloţi au aceeaşi părere în ceea ce priveşte culoarea obiectului. OZN-ul părea albastru-gălbui şi era destul de mare, cu o parte frontală de mici dimensiuni. Pe radar nu apăruse însă nimic, iar echipajul nu a găsit nicio explicaţie la ce se întâmplase", se arată în raportul de bord al echipajului.

"Tocmai a trecut ceva pe sub noi, la o distanţă foarte mică. Aţi reperat ceva?", a transmis atunci pilotul aeronavei către turnul de control.


"Negativ. Nu am înregistrat nimic pe radar", a fost răspunsul operatorului.

×