x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decriptarea vizitei lui Cameron, prin scrisoarea lui Tusk

Decriptarea vizitei lui Cameron, prin scrisoarea lui Tusk

de Dan Constantin    |    09 Dec 2015   •   12:24
Decriptarea vizitei lui Cameron, prin scrisoarea lui Tusk

Premierul britanic David Cameron face o vizita la Bucuresti dupa ce saptamana trecuta s-a aflat timp de doua zile impreuna cu sotia, in Bulgaria.

Turneul in aripa sudica a Uniunii Europene are o tinta legata in primul de dialogul contorsionat al Marii Britanii cu UE,  mai ales in CONSILIUL EUROPEAN SI AL Comisiei.

Cameron a propus un set de conditii pentru a limita implantul de reguli comunitare impus de Tratatul de aderare. Premierul a fost obligat sa accepte in plan intern, pentru a castiga alegerile, concesii ale euroscepticilor.

Limitarea drepturilor sociale ale persoanelor din noile tari  admise, care muncesc in Marea Britanie, dar si obligatiile fiscale pentru criteriile de convergenta cu zona euro sunt motive de disensiune in Consiliul European.

Ele se afla pe lista de probleme care ar fi decisive pentru referendumul promis de Cameron alegatorilor.

Donald Tusk a adresat liderilor invitati la Consiliul European de iarna o scrisoare, difuzata in 7 decembrie, in care prezinta stadiul discutiilor cu guvernul britanic. Tusk sintetizeaza cele patru capitole in care se localizeaza diferentele de opinii.

VEZI ATASAT DOCUMENTUL

La Consiliul de iarna din 16-17 decembrie, presedintele Iohannis a delegat prezenta catre premierul Ciolos.

×