x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un delfin a intrat într-unul dintre canalele de apă din New York. A murit din cauza apei poluate

Un delfin a intrat într-unul dintre canalele de apă din New York. A murit din cauza apei poluate

27 Ian 2013   •   15:02
Un delfin a intrat într-unul dintre canalele de apă din New York. A murit din cauza apei poluate

Un delfin care a intrat, vineri, într-unul dintre canalele care traversează oraşul New York a murit din cauza apei foarte poluate. Delfinul a fost văzut înotând în canalul Gowanus, care curge într-o zonă industrială din cartierul Brooklyn.

Experţii în mamifere marine au sperat că fluxul îl va ajuta pe delfin să se întoarcă în Oceanul Atlantic, însă acesta a murit din cauza poluării extreme înainte de lăsarea serii.

Descoperirea delfinului în canal a stârnit vâlvă în oraş, cetăţenii stând pe maluri ca să facă poze, iar un elicopter al unei televiziuni transmiţând imagini în direct cu mamiferul marin.

Experţii nu au vrut să trimită oameni în canal, pentru a captura delfinul, tocmai pentru că apa este foarte poluată şi periculoasă.

Delfinul a fost văzut multă vreme scuipând unsoare neagră, înainte să moară.

Canalul Gowanus a primit o clasificare specială, în 2010, prin care municipalitatea are dreptul să oblige poluatorii să plătească restaurarea şi curăţarea lui, estimată la 500 de milioane de dolari.

Canalul a fost, însă, vreme de un secol, locul în care fabricile din zonă au deversat deşeuri. Aici s-au vărsat praf de cărbune, smoală, combustibili, ba chiar şi cerneală.

Canalul Gowanus este poreclit de localnici "lacul de lavandă" din cauza culorii liliachie pe care o are apa poluată. 

Delfin mort în apa poluată

×
Subiecte în articol: delfin poluare new york