x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demis pentru că a ofensat protestatarii

Demis pentru că a ofensat protestatarii

de Marina Constantinoiu    |    23 Ian 2012   •   21:00

Cum era de asteptat, agentiile internationale de presa au difuzat informatia privind demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, comentand la unison ca este vorba despre un gest de sanctionare a ofenselor aduse de acesta protestatarilor din strada: 'derapaje verbale', cum le-a caracterizat premierul Emil Boc atunci cand a facut anuntul privind demiterea.

Aceasta decizie i-a fost anuntata telefonic sefului diplomatiei, care se afla la Bruxelles la o reuniune a ministrilor de Extene europeni, precizeaza France Presse. 'Ea intervine intr-un moment in care mobilizarea strazii a mai slabit in ultimele zile, dar cand Opozitia isi sporeste presiunea asupra Guvernului, a carui demisie o cere', comenteaza AFP. Tot France Presse reaminteste ca Baconschi a mai creat o polemica in 2010, cand a vorbit despre 'probleme psihologice, naturale de delincventa la romi', afirmatii considerate discriminatorii de Consiliul National de Lupta contra Discriminarii.

'Intr-o prima tentativa de a calma agitatia, Guvernul de centru-dreapta l-a rechemat pe Raed Arafat la Ministerul Sanatatii', comenteaza AFP, care adauga ca saturatia provocata de austeritate si o clasa politica acuzata de coruptie a facut ca protestele sa continue. Reuters remarca faptul ca in Romania nu s-a inregistrat prea mare agitatie din cauza masurilor de austeritate, cum a fost cazul altor tari. Majoritatea protestelor care dureaza de 11 zile au fost pasnice, marcate doar de violente sporadice, adauga Reuters.

×
Subiecte în articol: externe