x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demisie la Casa Albă: Hope Hicks, director de comunicare

Demisie la Casa Albă: Hope Hicks, director de comunicare

01 Mar 2018   •   07:12
Demisie la Casa Albă: Hope Hicks, director de comunicare
Sursa foto: Zach Rudisin

Hope Hicks, director de comunicare al Casei Albe, demisionează din funcţie, a anunţat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei Statelor Unite, Sarah Sanders. Fara a intra in alte detalii, ea a precizat că decizia nu are legatura cu mărturia depusa, marţi, de Hicks în faţa unui comitet al Congresului SUA, în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

 

Hope Hicks era una din cele mai vechi membre ale staffului preşedintelui Donald Trump.

Preşedintele se confruntă în prezent cu un alt oficial numit de el: procurorul general Jeff Sessions, care în sistemul instituţional american are şi atribuţii de ministru al justiţiei. Sessions a respins miercuri criticile lui Trump privind decizia sa de a încredinţa inspectorului general al Departamentului Justiţiei ancheta privind presupuse abuzuri în monitorizarea suspecţilor. "Am iniţiat procesul corespunzător care va asigura acţiuni complete şi corecte în urma plângerilor la adresa acestui departament", a declarat procurorul general, promiţând că instituţia pe care o conduce "va continua să îşi facă treaba în mod corect şi imparţial, în conformitate cu legile şi cu Constituţia".

Trump, care ar fi preferat ca de anchetă să se ocupe procurorii, a lansat în aceeaşi zi, în reţeaua Twitter, un nou atac la lui Sessions, apreciind că opţiunea acestuia este "ruşionoasă". AGERPRES

×