x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict demisionează! Suveranul Pontif se va retrage pe 28 februarie. ASCULTĂ anunţul făcut de Papă

Papa Benedict demisionează! Suveranul Pontif se va retrage pe 28 februarie. ASCULTĂ anunţul făcut de Papă

11 Feb 2013   •   12:59
Papa Benedict demisionează! Suveranul Pontif se va retrage pe 28 februarie. ASCULTĂ anunţul făcut de Papă

Papa Benedict al XVI-lea va demisiona, potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA. Potrivit Corriere della Sera, anunţul a fost făcut chiar de Suveranul Pontif în timpul consistoriului pentru canonizarea martirilor din Otranto. Informaţia a fost confirmată de Vatican. Papa Benedict al XVI-lea, vârstă de 85 de ani, s-a declarat pe deplin conştient de gravitatea gestului său.

"După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian", a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican.

"Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la orele 20:00 (19:00 GMT), la 28 februarie. Va începe atunci o perioadă de 'sede vacante' (loc vacant)", a precizat părintele Federico Lombardi, într-un anunţ practic fără precedent în istoria Bisericii Catolice.

"Vestea a venit ca un trăznet", aşa a comentat decizia Papei decanul Colegiului Cardinalilor, Angelo Sodano, potrivit Corriere della Sera.

Scaunul papal va rămâne vacant până la alegerea unui succesor, a precizat Vaticanul. Un oficial al Vaticanului a spus că se aşteaptă ca perioada dintre demisia lui Benedict al XVI-lea şi alegerea succesorului acestuia să fie cât mai scurtă cu putinţă.


×