x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demitere la Chişinău

Demitere la Chişinău

28 Sep 2011   •   21:00
Demitere la Chişinău

Seful Statului Major al armatei moldovene, Iurie Dominic (foto), a fost demis din functie ieri, la ordinul presedintelui tarii, Marian Lupu, dupa un incident in care a fost ucis un militar, informeaza Jurnal de Chisinau, in editia online, citat de Mediafax.

Ordinul privind eliberarea din functie a lui Dominic a fost prezentat in sedinta de ieri a Guvernului de la Chisinau. Dominic a fost demis la ordinul presedintelui interimar, Ma­rian Lupu, 'ca urmare a necesitatii consolidarii si mentinerii disciplinei militare si neadmiterii pentru viitor a abaterilor de la regulamentele militare'.

Premierul Vlad Filat si-a exprimat nemultumirea in legatura cu demiterea sefului Statului Major. 'Este pacat, pentru ca domnul Dominic este un profesionist desavarsit. Am avut ocazia sa-l cunosc personal. Asa se intampla, la noi responsabilitatea se pune pe seama unei singure persoane.

Sa-i transmiteti multumiri pentru activitatea sa. Sper ca motivele au fost suficiente si pertinente', a mentionat Filat. 'Sper ca atunci cand voi veni cu remanieri, bazate pe argumente, sa fie aceeasi abordare', a mai spus Filat. Ordinul privind demiterea a fost emis dupa incidentul armat de saptamana trecuta, cand un militar a fost impuscat mortal de un camadar, din greseala.

×
Subiecte în articol: externe chisinau demitere sef stat major