x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demonstraţie pro-Spania pe străzile Barcelonei

Demonstraţie pro-Spania pe străzile Barcelonei

09 Oct 2017   •   17:14
Demonstraţie pro-Spania pe străzile Barcelonei

Sute de mii de suporteri pentru unitatea Spaniei au ieşit pe străzile din Barcelona, duminică, la exact o săptămână după referendumul pentru independenţa Cataloniei. Marşul pro-Spania s-a desfăşurat fără incidente.

Organizatorii marşului, asociaţia pentru unitate, Societatea Civilă Catalană, au afirmat că numărul participanţilor a fost de aproape un milion. Numărul a fost, ulterior, diputat de poliţia locală, care a estimat numărul demonstratarilor a atins 350,000.

În timp ce premierul Spaniei, Mariano Rajoy, nu a participat, însă şi-a exprimat suportul pe Twitter, un număr semnificativ de persoane din Partidul Popular au luat parte.

Într-un manifest, citit la sfârşitul demonstraţiei, s-a cerut ca non-naţionaliştii catalani “să nu fie marginalizaţi”, iar scriitorul Vargas Llosa a lansat un atac asupra naţionaliştilor, acuzându-l pe Carles Puigdemont de conspiraţie. “Complotul naţionalist nu o să distrugă 500 de ani de unitate spaniolă”, a spus acesta.

Marşul a avut loc cu două zile înainte ca preşedintele Cataloniei, Carles Puigdemont, să se adreseze parlamentului Cataloniei în vederea declaraţiei de independenţă.

×