x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deputaţii francezi au adoptat o lege care va interzice folosirea manechinelor prea slabe

Deputaţii francezi au adoptat o lege care va interzice folosirea manechinelor prea slabe

17 Dec 2015   •   21:04
Deputaţii francezi au adoptat o lege care va interzice folosirea manechinelor prea slabe

Deputaţii francezi au adoptat joi o lege care îşi propune să combată folosirea unor manechine prea slabe în lumea modei, transmite AFP.

Textul adoptat prevede că desfăşurarea activităţii de model va fi condiţionată de existenţa unui certificat medical care să ateste că "starea de sănătate a manechinului, evaluată îndeosebi în privinţa indicelui de masă corporală (IMC)'. Orice încălcare a acestui articol se pedepseşte cu şase luni de închisoare şi 75.000 de euro amendă.

Într-o versiune anterioară, textul menţiona impunerea unui nivel minim al IMC pentru a lupta împotriva unei siluete prea subţiri. Această măsură nu mai figurează însă în textul final.

Deputaţii au aprobat şi un articol care prevede ca fotografiile în care aspectul corporal este modificat "pentru a retuşa sau subţia silueta" să fie însoţite de menţiunea "fotografie retuşată".

Între 30.000 şi 40.000 de persoane, adolescente în 90% din cazuri, suferă de anorexie mentală, una din patologiile psihiatrice cu cele mai înalte rate de mortalitate, încheie AFP.

×