x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DESCOPERIRE arheologică excepţională: Ce au găsit oamenii de ştiinţă într-un mormânt vechi de 14.000 de ani (VIDEO)

DESCOPERIRE arheologică excepţională: Ce au găsit oamenii de ştiinţă într-un mormânt vechi de 14.000 de ani (VIDEO)

10 Iul 2013   •   16:50
DESCOPERIRE arheologică excepţională: Ce au găsit oamenii de ştiinţă într-un mormânt vechi de 14.000 de ani (VIDEO)

Un mormânt paleolitic, vechi de 14.000 de ani, a fost descoperit în premieră în Franţa, în localitatea Cuges-les-Pins din apropiere de Marsilia.

Vincent Mourre, arheolog specializat în preistorie, a declarat că "evenimentul este unul excepţional", până acum fiind cunoscute doar aproximativ 30 de morminte de acest tip, toate situate în peşteri sau în adăposturi din Peninsula Italică.

"Este primul mormânt paleolitic în aer liber", a precizat Mourre.

În septembrie 2011, arheologul a descoperit, pe un sit de 1,8 hectare pe care trebuia construit un centru comercial, un fragment de craniu. În mormânt, scheletul, din care poate fi văzut craniul cu cele două rânduri de dinţi perfect conservaţi, este pe cale de a fi dezgropat cu minuţiozitate. După ce vor fi extrase, rămăşiţele umane şi obiectele din mormânt vor fi analizate de specialişti în laborator timp de mai multe luni, pentru a stabili datarea mormântului cu carbon 14 şi pentru a determina compoziţia urmelor de ocru găsite pe anumite obiecte.

×