x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire FANTASTICĂ, legată de Marele Zid Chinezesc! Ce au găsit arheologii în regiunea Ningxia (VIDEO)

Descoperire FANTASTICĂ, legată de Marele Zid Chinezesc! Ce au găsit arheologii în regiunea Ningxia (VIDEO)

16 Apr 2014   •   11:54
Descoperire FANTASTICĂ, legată de Marele Zid Chinezesc! Ce au găsit arheologii în regiunea Ningxia (VIDEO)

Trei secţiuni ale Marelui Zid Chinezesc, necunoscute până în prezent, au fost descoperite de arheologi într-o vale din regiunea Ningxia, situată în nord-vestul Chinei, relatează agenţia EFE, conform Agerpres. Cele trei bucăţi din Zid au fiecare o lungime de circa 20 de metri şi au fost găsite în apropierea localităţii Nanchangtan. Ele fac parte din construcţia ridicată pentru a împiedica popoarele nomade invadatoare să traverseze Fluviul Galben în timpul iernii, atunci când acest curs de apă îngheaţă, explică un arheolog.

Aceste vestigii, unele construite din piatră, au o vechime de circa 2.400 de ani şi datează din epoca Statelor Combatante (475-221 î.Hr.), perioadă ce a precedat prima unire a imperiului chinez realizată de dinastia Qin (221-206 î.Hr.). Împăratul Qin Shi Huangdi, fondatorul acestei dinastii, a fost cel care a început construcţia Marelui Zid, inclus din anul 1987 în lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

×