x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Siria, mai veche decât MAREA PIRAMIDĂ DIN GIZA

DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Siria, mai veche decât MAREA PIRAMIDĂ DIN GIZA

26 Iun 2012   •   08:41
DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Siria, mai veche decât MAREA PIRAMIDĂ DIN GIZA

O cladire antica misterioasa care a fost descrisa ca "un peisaj al mortilor" a fost descoperita in Siria si ar putea data din urma cu 10.000 de ani, informeaza Daily Mail.

"Peisajul mortilor" ar putea fi mai vechi decat Marea Piramida din Giza. Descoperirea a fost facuta in 2009, insa cercetatorii nu au putut studia cladirea misterioasa din cauza conflictelor din regiune.

Arheologul Robert Mason de la Muzeul Regal din Ontario a descoperit formatiunile bizare din piatra intr-o zona desertica, la 80 de kilometri nord de orasul Damasc. Zona este puternic marcata de conflicte si violente, ceea ce face imposibile cercetarile.

Robert Mason crede ca formatiunile din piatra au fost realizate in Neolitic sau la inceputul Epocii Bronzului, in urma cu 6.000, 10.000 de ani.

Pietrele sunt aranjate astfel incat sa iasa din peisaj si sunt neobisnuite deoarece nu exista indicii ca ar fi si locuinte in jurul lor. "Arata ca un peisaj pentru morti, nu pentru vii. Este ceva care necesita cercetari si nu stiu daca aste se va intampla vreodata", a spus arheologul.

Formatiunile misterioase au fost descoperite in apropierea unei manastiri, Deir Mar Musa, care a fost ocupata pana in sec. al XIX-lea si in care exista fresce crestine spectaculoase. Arheologul crede ca Deir Mar Musa a fost un turn de veghe roman. El studia ruinele manastirii cand a descoperit formatiunile misterioase. Mason crede ca manastirea a fost distrusa intr-un cutremur.

×
Subiecte în articol: siria pietre mister descoperire