x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire SENZAŢIONALĂ în timpul unor lucrări de restaurare. Ce au găsit muncitorii în pereţii unui castel din Italia (VIDEO)

Descoperire SENZAŢIONALĂ în timpul unor lucrări de restaurare. Ce au găsit muncitorii în pereţii unui castel din Italia (VIDEO)

25 Oct 2013   •   11:17
Descoperire SENZAŢIONALĂ în timpul unor lucrări de restaurare. Ce au găsit muncitorii în pereţii unui castel din Italia (VIDEO)

O lucrare pierdută a lui Leonardo da Vinci ar putea, în sfârşit, să vadă lumina zilei. Potrivit Daily Mail, mai mulţi muncitori italieni au descoperit, în Castelul Sforzesco din oraşul Milano, în timpul lucrărilor de restaurare, o pictură murală a celebrului geniu al Renaşterii italiene. Potrivit experţilor, da Vinci ar fi început lucrarea când se afla la curtea ducelui de Milano, Ludovic Moro, în jurul anului 1498.

Conform Daily Mail, o echipă de muncitori a fost chemată pentru a face lucrări de restaurare în Castelul Sforzesco. Aceştia au descoperit pictura murală a lui da Vinci în Sala delle Asse. Acum, experţii vor să afle dacă este vorba despre o lucrare completă.

Această descoperire vine după ce O pictură a lui Leonardo Da Vinci, despre care se credea că a fost pierdută sau chiar că nu a existat, a fost descoperită în seiful unei bănci elveţiene. Este vorba despre un portret, care o înfăţişează pe Isabella d’Este, o artistocrată din vremea Renaşterii, şi care a fost găsit într-o colecţie privată de 400 de lucrări a unei familii italiene ce a cerut să nu i se facă publică identitatea.

Portretul reprezintă o versiune completă, pictată a unei schiţe în creion pe care marele maestru al Renaşterii a executat-o în 1499, în Manova (Lombardia).

×