x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire ULUITOARE în Egipt. Ce au găsit arheologii într-un cimitir, la sud-vest de Cairo (VIDEO)

Descoperire ULUITOARE în Egipt. Ce au găsit arheologii într-un cimitir, la sud-vest de Cairo (VIDEO)

28 Oct 2013   •   11:47
Descoperire ULUITOARE în Egipt. Ce au găsit arheologii într-un cimitir, la sud-vest de Cairo (VIDEO)

O echipă de arheologi cehi a descoperit mormântul vechi de 4.000 de ani al unui medic al faraonilor egipteni, în situl Abusir, la sud-vest de Cairo, a anunţat Ministerul pentru Antichităţi din Egipt, potrivit antena3.ro. "Această descoperire este importantă, pentru că acel mormânt este acela al unuia dintre cei mai mari medici din epoca constructorilor de piramide şi acei medici de înalt nivel aveau o relaţie strânsă cu faraonul", a declarat ministrul egiptean Ibrahim Ali.

Scroll pentru video

Situl Abusir include mai multe piramide ale faraonilor din a V-a dinastie, care a domnit în Egiptul de Sus cu circa 2.500 de ani î.e.n.

Cimitirul în care a fost descoperit acel mormânt "are dimensiuni de 21 metri x 14 metri, iar zidurile sale, înalte de patru metri, sunt din calcar", a precizat Ali al-Asfar, vicepreşedintele Comisiei pentru antichităţi faraonice.

Arheologii vor să înceapă o serie de săpături pentru a căuta mumii în acel cimitir, în care, după câte se pare, au fost înmormântaţi mai mulţi membri provenind dintr-o singură familie.

×