x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperirea care ar putea da peste cap tot ceea ce stiam despre CRACIUN

Descoperirea care ar putea da peste cap tot ceea ce stiam despre CRACIUN

24 Dec 2012   •   20:11
Descoperirea care ar putea da peste cap tot ceea ce stiam despre CRACIUN

 Istoricii au descoperit mai multe documente care atesta faptul ca Mos Craciun a trait in Essex in urma cu 500 de ani, relateaza Daily Mail.

 
Potrivit actelor gasite recent intr-o arhiva, acesta a murit in anul 1564 si a fost ingropat in cimitirul din Dedham pe 30 mai.
 
In acelasi timp, un purtator de cuvant al Essex Record Office a aratat ca in urma cercetarii amanuntite a documentelor s-a constatat ca mai multi membri ai familiei "Craciun" locuiau in oras.
 
" nu era un nume de familie neobisnuit in aceste locuri, la vremea respectiva”, a declarat oficialul, care a mai spus ca "numele aparea destul de frecvent in nordul Essex-ului si in sudul Suffok-ului – in 1881 numele era inca destul de des intalnit in sud-estul Angliei. (...), a continuat acesta, precizand ca titlul de "parinte” era atribuit in semn de respect.
 
"Sa traiasca pana la o varsta atat de inaintata era cu adevarat o performanta pentru Parintele Craciun in 1564”, a continuat purtatorul de cuvant, aratand ca foarte putine persoane ajungeau la o varsta atat de inaintata

×
Subiecte în articol: moş crăciun Marea Britanie descoperire