x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descurajare a traficului: Belgia a blocat Olanda cu containere

Descurajare a traficului: Belgia a blocat Olanda cu containere

22 Mar 2020   •   18:35
Descurajare a traficului: Belgia a blocat Olanda cu containere

În oraşul belgian Hoogstraten au apărut containere pe străzile care delimitau Belgia de Olanda. Măsura a fost luată pentru a descuraja tranzitul inutil dintr-o ţară în alta, în plină pandemie de coronavirus.

Autorităţile au amplasat containere în locurile prin care oamenii treceau din Belgia în Olanda, fără controale, în încercarea de a descuraja trecerea dintr-o țară în alta fără motiv.

Autorităţile locale au sporit controalele în aceste zone de trecere şi au adus echipaje de poliţie care să patruleze în zonă, după ce au observat că olandezii veneau în Belgia pentru cumpărături, pentru alimentare cu combustibil la preţ mai mic sau pur şi simplu pentru plimbări.

Sunt 30 de locuri blocate în mai multe orăşele de la graniţă în care au fost amplasat astfel de containere. Singurele puncte prin care oamenii se mai pot deplasa dintr-o ţară în alta sunt cele controlate de poliţie, iar motivele trebuie să fie bine întemeiate. Oamenii pot trece graniţa doar dacă locuiesc acolo, dacă lucrează în zonă dau dacă au urgenţe medicale.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: descurajare trafic