x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diaspora, iritată de un articol din "New York Sun"

Diaspora, iritată de un articol din "New York Sun"

de Carmen Plesa    |    22 Mai 2007   •   00:00

Romănii care locuiesc in Statele Unite şi-au exprimat nemulţumirea faţă de un articol apărut in cotidianul "New York Sun" despre care afirmă că "defăimează" imaginea Romăniei,.

Romănii care locuiesc in Statele Unite şi-au exprimat nemulţumirea faţă de un articol apărut in cotidianul "New York Sun" despre care afirmă că "defăimează" imaginea Romăniei, informează corespondentul la New York al Hotnews.

Pe diferite pagini folosite de romănii care locuiesc in SUA au apărut luni mesaje care critică un articol pe care New York Sun l-a preluat de la publicaţia "The Sunday Telegraph", in care se descrie iniţiativa primarului din satul constănţean Independenţa de a oferi capre in locul ajutoarelor sociale.

Potrivit articolului, cei care vor primi animalele vor trebui să le mulgă şi vor vinde laptele şi brănza pentru a face bani, iar după ce işi găsesc un serviciu vor trebui să returneze caprele Consiliului Local.
Satul constănţean este descris ca un loc primitiv.
"Nu-mi pasă cine e sursa/autorul, problema e că imaginea ţării e defăimată... poţi la fel de bine să-i spui Romanistan" - spune unul dintre romănii care trăiesc in SUA.

×
Subiecte în articol: diaspora new york