x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Din cauza pandemiei, ONU cere relaxarea sancțiunilor internaționale

Din cauza pandemiei, ONU cere relaxarea sancțiunilor internaționale

24 Mar 2020   •   22:30
Din cauza pandemiei, ONU cere relaxarea sancțiunilor internaționale

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului a cerut marţi o ''relaxare sau suspendare'' a sancţiunilor internaţionale contra Iranului şi a altor ţări, precum Venezuela, Cuba şi Coreea de Nord, în această ''perioadă crucială'' marcată de pandemia COVID-19, relatează AFP.

''Este necesar să se aplice derogări vaste şi pragmatice din motive umanitare faţă de aceste sancţiuni şi să se acorde autorizaţii rapide şi flexibile pentru a obţine alimente şi echipamente medicale esenţiale'', a subliniat Michelle Bachelet într-un comunicat.

Bachelet a insistat apoi asupra situaţiei din Iran, una dintre ţările cele mai afectate de noul coronavirus, alături de China, Italia şi Spania.

Până în prezent, peste 50 de membri ai personalului medical iranian şi-au pierdut viaţa de la consemnarea primelor cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Iran, în urmă cu cinci săptămâni.

Reprezentanta ONU s-a declarat îngrijorată de posibilitatea propagării virusului SARS-CoV-2 din Iran spre ţările vecine, ceea ce ar pune la grea încercare sistemele de sănătate ca cele din Afganistan şi Pakistan.

×
Subiecte în articol: ONu cere relaxarea sancțiunilor