x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomat rus: Acordul de asociere semnat între Ucraina şi Uniunea Europeană va avea "consecinţe grave"!

Diplomat rus: Acordul de asociere semnat între Ucraina şi Uniunea Europeană va avea "consecinţe grave"!

27 Iun 2014   •   12:00
Diplomat rus: Acordul de asociere semnat între Ucraina şi Uniunea Europeană va avea "consecinţe grave"!

Acordul de asociere economică semnat între Ucraina şi Uniunea Europeană va avea 'consecinţe grave', a avertizat vineri un înalt diplomat rus, citat de Interfax, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres. "Încheierea unui astfel de acord vizează de asemenea suveranitatea fiecărui stat. Încheierea acestui acord este dreptul suveran al Ucrainei, dar aceasta va avea consecinţe grave. Consecinţele acordului (semnat) de Ucraina şi Republica Moldova vor fi grave", a declarat ministrul rus adjunct de externe Grigori Karasin.

Și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat că Rusia va lua măsuri în cazul în care acordurile de asociere la UE semnate vineri la Bruxelles de Republica Moldova, Ucraina şi Georgia vor avea un efect negativ asupra economiei sale.

"Semnarea acordurilor de asociere la UE de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia este un drept suveran al acestor state, dar Rusia va lua măsuri de protecţie în cazul în care realizarea acestor documente va avea un efect negativ asupra economiei sale. Preşedintele (Vladimir Putin) a spus în repetate rânduri că totul va depinde de intrarea în vigoare a acestor documente, de ratificarea şi de realizarea lor. Problema nu o constituie documentele în sine, ci efectul acestora asupra pieţei noastre", a afirmat Peskov, citat de RIA Novosti.

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat azi acorduri de asociere la Uniunea Europeană, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Preşedintele Petro Poroşenko a semnat partea economică a acordului de asociere, în condiţiile în care partea politică a acestui acord a fost semnată la 21 martie 2014.

'Este o zi istorică pentru ţara mea, cea mai importantă după independenţă. Este rezultatul a şapte ani de muncă. Acest acord oferă o nouă perspectivă ţării mele şi noi vom utiliza această oportunitate pentru modernizarea Ucrainei', a declarat Poroşenko, la Bruxelles.

Știrea se actualizează

×