x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomată din Marea Britanie omorâtă în Beirut. Un suspect a fost arestat

Diplomată din Marea Britanie omorâtă în Beirut. Un suspect a fost arestat

18 Dec 2017   •   15:11
Diplomată din Marea Britanie omorâtă în Beirut. Un suspect a fost arestat

Un suspect a fost arestat cu privire la moartea diplomatei din Marea Britanie, Rebecca Dykes, găsită moartă pe o stradă din Beirut, sâmbătă, scrie The Guardian. Rebecca Dykes era angajată la Ambasada Marii Britanii. 

Corpul diplomatei Rebecca Dykes a fost găsit pe o parte a autorstrăzii din Beirut, la primele orele ale dimineţii, sâmbătă. Circumstanţele morţii tinerei nu sunt clare, dar poliţia sugerează că aceasta a fost sugrumată.

Corpul acesteia a fost găsit fără niciun act de identitate, pe autostrada Metn, care leagă capitala libaneză de suburbiile din nord-est.

O sursă judiciară libaneză a spus pentru The Guardian că Dykes, în vârstă de aproximativ 30 de ani, şi-a petrecut seara cu nişte prieteni la o cafenea din Gemmayze, o zonă din Beirut cunocută pentru baruri şi restaurante. Aceasta a plecat singură în jur de miezul nopţii.

Suspectul arestat luni dimineaţa poartă numele de Tariq H şi este şofer de taxi. Oficiali libanezi au spus că această crimă nu a fost motivată politic.

“Întreaga ambasadă este profund şocată, întristată de această ştire. Gândurile mele se îndreaptă către familia lui Becky, către prieteni şi colegi pentru tragica loc pierdere.”, a scris pe Twitter ambasadorul Marii Britanii în Liban, Hugo Shorter. “Asigurăm sprijin consular familiei şi lucrăm foarte aproape cu autorităţile libaneze, care conduc ancheta poliţiei”, a spus spus acesta.

“Suntem devastaţi de pierderea iubitei noastre Rebecca. Facem tot ce putem pentru a înţelege ce s-a întâmplat. Cerem presei să ne respecte intimitatea în aceste vremuri dificile”, a spus un purtător de cuvânt al familiei.

×