x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomaţii americani nu au respectat sancţiunile SUA în Birmania

Diplomaţii americani nu au respectat sancţiunile SUA în Birmania

de Dan Constantin    |    13 Aug 2014   •   09:09
Diplomaţii americani nu au respectat sancţiunile SUA în Birmania
Sursa foto: LYNN BO BO/EPA

Un incident stânjenitor de protocol a însoţit participarea delegaţiei SUA la forumul regional ASEAN din Birmania-Myanmar. Diplomaţii americani au fost cazaţi pe durata conferinţei desfăşurate săptămâna trecută într-un hotel al cărui proprietar era inclus pe lista persoanelor supuse sancţiunilor SUA. Sancţiunile au fost aplicate regimului militar din Birmania pentru nerespectarea drepturilor omului. Delegaţia americană  a fost condusă chiar de secretarul de stat John Kerry.

La conferinţa de presă din 12 august de la Departamentul de Stat subiectul a fost pe larg abordat. Mary Harf, adjunct al purtătorului de cuvânt, a precizat sub tirul ironiilor ziariştilor că hotelul nu era sancţionat, ci doar proprietarul era indezirabil.

Harf a explicat că activitatea turistica, de cazare, nu ar presupune încălcarea sancţiunilor economice aflate încă în vigoare pentru Myanmar.

Legislaţia americană este foarte drastică în cazurile de nerespectare a sancţiunilor aplicate de SUA. Instituţii specializate urmăresc respectarea strictă a sancţiunilor de către companiile şi cetăţenii americani.

×