x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directoarea News International, Rebekah Brooks, a demisionat

Directoarea News International, Rebekah Brooks, a demisionat

de Marina Constantinoiu    |    15 Iul 2011   •   11:13

Rebekah Brooks, director general al News International, filiala grupului Murdoch care detine publicatiile britanice ale grupului News Corp., a demisionat, a anuntat vineri un purtator de cuvant al grupului american, citat de AFP.

"Pot sa confirm ca a demisionat)=, tocmai am trimis informatia pe intern angajatilor News International", a declarat pentru AFP acest purtator de cuvant.

Rebekah Brooks era in prima linie a scandalului interceptarilor telefonice care a condus la inchiderea tabloidului News of the World saptamana trecuta.

In scrisoarea sa trimisa angajatilor grupului si data publicitatii vineri, Brooks "recunoaste ca a devenit centrul dezbaterii", ceea ce "deturneaza atentia tuturor eforturilor pentru rezolvarea problemelor din trecut". "Demisia mea imi da libertate si timp sa cooperez pe deplin cu anchetele prezente si viitoare", adauga ea. Ea si-a exprimat regretul fata de ceea ce stie in prezent despre faptele care au avut loc si "pentru persoanele care au avut de suferit". "Reputatia companiei pe care o iubim atat de mult, precum si libertatea presei pe care o respectam sunt amenintate", adauga Brooks.

Sustinuta pana in prezent de patronul sau, Rupert Murdoch, ea si-ar fi oferit demisia in doua randuri de la scandalul care afecteaza grupul.

Aceasta roscata in varsta de 43 de ani, adeseori descrisa drept cel de-al saptelea copil al lui Murdoch, a inceput de jos la News of the World si era redactorul-sef al publicatiei in perioada in care a avut loc o parte din piratarea mesageriei telefonice a mii de persoane.

×