x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul executiv al companiei Total a murit la Moscova. Avionul în care se afla s-a ciocnit pe pistă cu maşina de deszapezire

Directorul executiv al companiei Total a murit la Moscova. Avionul în care se afla s-a ciocnit pe pistă cu maşina de deszapezire

de Dan Constantin    |    21 Oct 2014   •   09:14
Directorul executiv al companiei Total a murit la Moscova. Avionul în care se afla s-a ciocnit pe pistă cu maşina de deszapezire

Cristophe de Margerie, directorul general executiv al grupului petrolier francez Total şi-a pierdut viaţa într-un accident pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Avionul de tip Falcon s-a ciocnit în timpul decolării cu o maşină de deszăpezire pe pista aeroportului. În accident au murit cinci persoane, coliziunea fiind înregistrată în jurul orei 22:00, ora Parisului, ora 1:00 ora Moscovei.

Ieri, la Moscova, a fost prima ninsoare a acestui sezon rece. Margerie participase la o reuniune economică internaţională desfăşurată la Gorki, lângă Moscova, potrivit presei din capitala Rusiei.

Industriasul francez a fost una dintre vedetele reuniunii, el fiind cunoscut pentru opiniile favorabile extinderii relaţiilor cu Rusia şi un critic sever al sancţiunilor în urma conflictului din Ucraina.

Compania Total este al patrulea grup mondial petrolier după Exxon, Shell, Chevron, cu o cifră de afaceri de 102 miliarde euro. Total are în dezvoltare lucrări de prospectare în proiectul Yamal, unul din cele mai promiţătoare din industria extractivă la nivel mondial.

Un accident asemănător a fost înregistrat şi pe aeroportul Otopeni, când o aeronavă Tarom s-a ciocnit cu o maşină uitată pe pistă, din fericire nefiind consemnate victime, ci doar avarierea severă a avionului.

×