x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul FMI, candidat la presedintie

Directorul FMI, candidat la presedintie

05 Mar 2004   •   00:00

Germania a intrat in iuresul nominalizarilor candidatilor la alegerile prezidentiale ce vor avea loc la sfarsitul lunii mai, transmite AFP.

Favorit pentru mandatul de cinci ani este Horst Kohler (foto), directorul de descendenta romana al Fondului Monetar International (FMI). Principalele partide de opozitie din Germania, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), Uniunea Sociala Crestina (CSU) si Partidul Liberal (FDP), l-au anuntat pe romanul cu mama originara din Brasov drept candidatul lor. Analistii citati de presa internationala apreciaza ca, beneficiind de o astfel de sustinere, K.hler e ca si uns in functie. Presedintele tarii, al carui rol este mai mult onorific, este ales de o Adunare Generala unde partidele care-l propun pe actualul director al FMI detin majoritatea.

Pana la intrarea in cursa a lui Horst Kohler, lupta pentru mandatul prezidential se anunta mai interesanta ca oricand. Printre candidatii nominalizati se numarau multe femei, iar electoratul german isi facuse cunoscuta, in sondaje, deschiderea fata de ideea unei doamne la conducerea tarii. Simtind bunavointa germanilor, cancelarul Gerhard Schr.der anuntase ca Gesine Schwan este candidata aliantei formate din Partidul Social Democrat si cel Ecologist. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe