x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul Interpol avertizează asupra noilor domenii preferate de infractori

Directorul Interpol avertizează asupra noilor domenii preferate de infractori

11 Mai 2020   •   15:30
Directorul Interpol avertizează asupra noilor domenii preferate de infractori

Comerțul ilegal de produse medicale contrafăcute ar putea crește alarmant în condițiile apariției unui vaccin, ori a unui tratament pentru infecția cu coronavirus, a atenționat directorul Interpol, Jurgen Stock, relatează dpa. 

Deja au apărut pe piață echipamente de protecţie personală necertificate, inclusiv măşti faciale, produse contrafăcute destinate dezinfectării mâinilor.

"Va veni un nou mare val, un val global, imediat ce se va profila un vaccin", a spus Stock.

Contrabandiștii care operează pe plan global s-au adaptat rapid la pandemie, în sensul că exploatează noile temeri şi preocupări ale oamenilor şi trebuie să-şi reprofileze activităţile criminale.

Au crescut astfel tentativele unor grupuri de crimă organizată din Asia pentru eliminarea deșeurilor spitalicești, iar acest lucru se va extinde și în alte părți.

Mai mult, infractorii vor încerca să profite de pandemie şi să-i înşele pe vârstnici dându-se drept rude care au nevoie de bani.

Va crește și criminalitatea informatică, în contextul în care foarte mulţi oameni lucrează de acasă.

În general, pandemia ar putea da un impuls pe termen lung criminalităţii pe plan global, în condiţiile în care unele persoane, rămase fără mijloace de trai, ar putea recurge la infracţiuni.

"Oamenii vor căuta surse de noi de venit, cu caracter ilegal", a anticipat Jurgen Stock.

×