x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Discurs electoral? Donald Trump vrea un plan „măreț” de reconstrucţie a infrastructurii

Discurs electoral? Donald Trump vrea un plan „măreț” de reconstrucţie a infrastructurii

31 Mar 2020   •   23:30
Discurs electoral? Donald Trump vrea un plan „măreț” de reconstrucţie a infrastructurii

Preşedintele Donald Trump a transmis, marţi după-amiază, că ar putea propune un plan în valoare de 2.000 de miliarde de dolari pentru reconstrucţia infrastructurii în Statele Unite şi crearea de locuri de muncă, în conextul crizei generate de pandemie.

El a precizat că dobânzile sunt favorabile în acest moment şi, în același timp, ar fi create şi locuri de muncă, informează site-ul de ştiri Axios.com.

"În contextul în care dobânzile în Statele Unite sunt acum la nivelul zero, acesta este momentul pentru Legea infrastructurii, aşteptată de câteva decenii. Va trebui să fie un plan foarte mare şi îndrăzneţ, 2.000 de miliarde de dolari. Un plan concentrat doar pe locuri de muncă şi pe reconstruirea a ceea ce a fost la un moment dat măreaţa infrastructură a ţării noastre", a scris Trump pe Twitter.

Șeful Casei Albe propune de mult timp reconstruirea infrastructurii Statelor Unite prin credite masive, dar a întâmpinat rezistenţă din partea congresmenilor republicani, notează jurnalistul Jonathan Swan, de la site-ul Axios.com, explicând că, în contextul crizei, preşedintele SUA speră să îşi poată convinge colegii de partid să accepte ideea.

Trump nu vrea parteneriate public/privat, dar planul privind infrastructura ar putea fi de acest tip, notează Axios.com.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump