x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ''Disfuncţionalităţi'' constatate în grota din Franţa în care trei turişti spanioli au rămas închişi timp de o noapte

''Disfuncţionalităţi'' constatate în grota din Franţa în care trei turişti spanioli au rămas închişi timp de o noapte

08 Aug 2018   •   21:20
''Disfuncţionalităţi'' constatate în grota din Franţa în care trei turişti spanioli au rămas închişi timp de o noapte

Ancheta deschisă după ce trei turişti spanioli au petrecut o noapte în grota Padirac (sud-vestul Franţei) a constatat deficienţe în procedura de control a vizitatorilor, potrivit AFP. 

La trei zile după aventura turiştilor ghinionişti care au depus plângere, ancheta jandarmilor şi sosirea la faţa locului a procurorului general ''au permis confirmarea unei disfuncţionalităţi în controlul fluxului vizitatorilor grotei'', se precizează într-un comunicat al procurorului general din Cahors, Frédéric Almendros. 

Cu toate acestea, ''în acest stadiu al investigaţiilor, se pare că procedurile aplicate de societatea care administrează situl, în special în ceea ce priveşte pregătirea agenţilor şi securitatea vizitatorilor, nu sunt puse sub semnul întrebării'', a precizat procurorul. 

În ceea ce-i priveşte pe turişti, ''aceştia nu par să fi avut un comportament de natură să provoace acest incident'', subliniază procurorul potrivit căruia ''investigaţiile vor continua''. 

Marţi, administraţia complexului a anunţat că trei turişti spanioli au petrecut noaptea de duminică spre luni în grotă, după ce au ''ratat'' procedura de control înaintea orei de închidere. La ieşire, cei trei vizitatori au fost preluaţi de echipele de intervenţie, erau ''obosiţi'', dar ''într-o stare bună de sănătate''. 

În această cavitate naturală cu o adâncime de peste 100 de metri, temperatura atmosferică nu depăşeşte 13 grade pe tot parcursul anului. 

Explorată pentru prima dată în 1889, grota din Padirac, una dintre atracţiile turistice din această regiune, are mai multe zeci de kilometri de galerii explorate. Doar o parte din complex poate fi vizitată de turiştii care vin aici în număr de 450.000 anual.AGERPRES

×