x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Persoanele divorțate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu

Persoanele divorțate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu

07 Feb 2014   •   18:25
Persoanele divorțate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu
Sursa foto: Persoanele divorțate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu

Persoanele divorțate riscă de două ori mai mult să moară în urma unui accident decât cele aflate în cuplu, potrivit unui studiu realizat de universitățile Rice și Pennsylvania din SUA, însă nu se știe deocamdată dacă rezultatele pot fi extrapolate și la alte țări, scrie passionsante.be.

Cercetătorii au comparat datele socio-demografice de la circa 1,3 milioane de victime (de peste 18 ani) implicate în accidente care au cauzat sau nu decese. Incendiu, otrăvire, intoxicație, cădere, accident rutier, accident profesional — toate tipurile de accidente au fost luate în considerare.

Analiza a arătat că divorțul (sau despărțirea) duce la un risc dublu de deces în astfel de împrejurări. Explicația ar consta în faptul că viața în cuplu acționează ca un element protector (susținere, prudență, dialog), creând un context cu mai multă siguranță. Izolarea — după ruptură — creează efectul invers.

Riscul de deces accidental este mare mai ales în rândul celor mai defavorizate categorii de populație. În acest context, autorii studiului insistă pe necesitatea de a organiza campanii de prevenire cu țintă mai precisă, încheie passionsante.be.

×
Subiecte în articol: divort risc accident moarte