x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev: Sancţiunile Occidentului nu vor afecta investiţiile străine. Totul va fi bine

Medvedev: Sancţiunile Occidentului nu vor afecta investiţiile străine. Totul va fi bine

25 Mar 2014   •   20:11
Medvedev: Sancţiunile Occidentului nu vor afecta investiţiile străine. Totul va fi bine

Premierul rus Dmitri Medvedev a minimalizat marţi importanţa sancţiunilor anunţate după anexarea Crimeii de către Moscova, spunând că adoptarea de măsuri punitive suplimentare de către Occident nu va descuraja companiile să activeze în Rusia, relatează marţi agenţia Interfax, preluată de Reuters.

"Totul va fi bine", a spus Medvedev, în răspuns la o întrebare despre cum va fi afectată cooperarea cu companiile străine de petrol şi gaze dacă statele occidentale îşi vor extinde sancţiunile împotriva Rusiei. "Cei care vor să lucreze cu noi în orice domeniu - indiferent dacă este vorba de ştiinţă, producţie, investiţii în economia noastră - nu vor pleca nicăieri, deoarece este un proces perfect normal", a afirmat el, la un forum privind inovaţia în regiunea Tatarstan, potrivit Interfax.

În cazul în care vor exista companii ce se vor retrage, a adăugat el, 'înseamnă că nu vor cu adevărat' să lucreze în Rusia.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au introdus interdicţii de viză şi au îngheţat activele a zeci de oficiali şi parlamentari ruşi, ca sancţiune pentru ceea ce ele consideră a fi anexarea ilegală a regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia. Occidentul ameninţă cu extinderea sancţiunilor, care ar putea afecta toate sectoarele economice, dacă Rusia va încerca să anexeze şi alte teritorii ucrainene sau va face alte mişcări agresive.

×