x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viceprmeierul rus: Chişinăul să se întoarcă spre Rusia şi redeschidem frontierele pentru produsele moldovenești

Viceprmeierul rus: Chişinăul să se întoarcă spre Rusia şi redeschidem frontierele pentru produsele moldovenești

25 Aug 2014   •   15:18
Viceprmeierul rus: Chişinăul să se întoarcă spre Rusia şi redeschidem frontierele pentru produsele moldovenești

Dacă Chișinăul se va reîntoarce spre Rusia, atunci vom deschide frontierele pentru producția moldovenească. Asigurările vin din partea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, în cadrul unui reportaj difuzat de postul de televiziune NTV, relatează UNIMEDIA.

Interdicțiile la exporturile de mere în Rusia s-au transformat pentru fermierii moldoveni în catastrofă. Moscova a impus un embargo ca răspuns la semnarea de către Chișinău a acordului cu Uniunea Europeană, se spune în reportaj.

"De ce nu veniți, de ce nu vă văd la Moscova? Dacă fermierii voștri sunt în grevă și nu pot vinde produsele în Federația Rusă, ce fel de locuri vă încălziți aici la Chișinău? Toate problemele pot fi rezolvate. Nu trebuie să aruncați vina în spinarea noastră. Așteptăm, chiar și mâine, delegația oficială guvernamentală a Republicii Moldova. Să ia toate măsurile necesare, să se întoarcă spre Rusia și Uniunea Vamală și atunci vom deschide toate frontierele pentru produsele moldovenești”, a declarat Dmitri Rogozin.



×