x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doctor: "Moartea, aşa cum o percepem astăzi, este un proces care poate fi inversat"

Doctor: "Moartea, aşa cum o percepem astăzi, este un proces care poate fi inversat"

31 Iul 2013   •   10:30
Doctor: "Moartea, aşa cum o percepem astăzi, este un proces care poate fi inversat"
Sursa foto: stonybrook.edu

Tehnicile moderne vor permite ca un pacient decedat sa fie reînviat chiar si dupa 24 de ore de la deces, potrivit doctorului Sam Parnia, șeful sectiei de terapie intensivă a Spitalului Universitar Stony Brook din New York.  "In curand vom putea salva oamenii din ghearele mortii", promite doctorul.

El sustine ca actorul american James Gandolfini, starul din The Sopranos, care a murit la Roma în urma unui infarct, ar fi supraviețuit dacă ar fi suferit atacul de cord în spitalul din New York. "Eu cred că, dacă ar fi murit aici, acum ar putea fi încă în viață, datorita procedurilor noastre.

"Desigur, nu putem salva pe toată lumea și mulți oameni cu atacuri de cord au alte probleme majore", a precizat doctorul. "Dar, avand in vedere ca cele mai noi tehnologii medicale NU au fost puse în aplicare, oameni care mor, nu ar trebui să moară, atata timp cat afectiunea lor este tratabila. De exemplu, un atac de cord fatal este tratabil. Pierderea de sânge, de asemenea. Un cancer în fază terminală nu este, cum nu sunt nici multe infectii cu patogeni multirezistenti. În aceste cazuri, chiar dacă le-am reporni inima, s-ar opri din nou. Mesajul meu de bază: moartea, pe care o percepem astăzi, în 2013, este un proces care poate fi inversat."

×
Subiecte în articol: moartea proces inversat