x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doctorul Murray află astăzi ce pedeapsă primeşte pentru uciderea lui Michael Jackson

Doctorul Murray află astăzi ce pedeapsă primeşte pentru uciderea lui Michael Jackson

29 Noi 2011   •   13:17
Doctorul Murray află astăzi ce pedeapsă primeşte pentru uciderea lui Michael Jackson

Medicul Conrad Murray, gasit vinovat de uciderea involuntara a cantaretului Michael Jackson revine astazi in tribunal pentru a afla pedeapsa la care va fi condamnat.

Procurorul a cerut pentru Conrad Murray, in varsta de 58 de ani, pedeapsa maxima - patru ani de inchisoare. In plus, procurorul spera ca medicul Murray sa fie obligat prin ordin judecatoresc sa despagubeasca familia Jackson pentru pierderile financiare cauzate de decesul megastarului.

Parintii cantaretului Michael Jackson si unii dintre fratii si surorile acestuia vor fi si ei prezenti la Curtea Superioara din Los Angeles, in momentul in care judecatorul va pronunta sentinta.

Sedinta va incepe la ora locala 08:30 (16:30 GMT), potrivit unui purtator de cuvant al tribunalului, care a spus ca se asteapta ca sala tribunalului sa fie cel putin la fel de plina ca in timpul audierilor precedente, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Pe 7 noiembrie, in a doua zi de deliberari, dupa un proces-fluviu care s-a intins pe durata a sase saptamani, cei 12 membri ai juriului au pronuntat verdictul "vinovat" in procesul intentat medicului Murray, asa cum ceruse Parchetul american.

Juratii au considerat in unanimitate ca medicul Murray s-a facut vinovat de "neglijenta criminala", contribuind astfel la decesul brutal al "regelui muzicii pop", pe 25 iunie 2009.

Michael Jackson a murit in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Murray.

Conrad Murray, care era medicul personal al starului doar de doua luni, a recunoscut ca i-a administrat cantaretului Michael Jackson medicamentul propofol in dimineata zilei in care starul a murit, dar si pe parcursul lunilor precedente.

×