x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documente top secrete, vândute într-un second-hand

Documente top secrete, vândute într-un second-hand

31 Ian 2018   •   12:32
Documente top secrete, vândute într-un second-hand

Birocraţii australieni au lansat o anchetă după ce mai multe documente top secrete au fost lăsate expuse şi au ajuns într-un magazin second-hand, scrie BBC.

ABC (Australian Broadcasting Corp) a publicat o serie de rapoarte exclusive în această săptămână, citând foi ale Cabinetului Guvernului prezent, cât şi al celui anterior. Miercuri, ABC  a dezvăluit că documentele au fost găsite în două dulapuri cumpărate de la un magazin din Canberra.

Guvernul australian a cerut o revizuire urgentă a securităţii, după ce sute de documente secrete au fost lăsate în două dulapuri care au fost vândute apoi ca mobilă veche.  Documentele conţineau decizii şi convorbiri guvernamentale legate de imigraţie, securitate şi plăţi de asigurări sociale.

Jurnaliştii ABC au descris situaţia ca fiind “una dintre cele mai grave încălcări ale securităţii din istoria Australiei”.

Cum au fost găsite documentele?

Documentele cabinetelor au fost găsite într-un magazin second-hand unde mobila din Guvern este vândută foarte ieftin, scrie ABC.

“Înţelegerea poate fi chiar şi mai ieftină dacă obiectele mobiliere sunt două dulapuri grele cărora nimeni nu le găseşte cheile. Acestea au fost cumpărate ieftin şi au rămas nedeschise pentru câteva luni, până când încuietoarea a fost ruptă”, mai menţionează BBC.

În general, astfel de documente nu sunt desecretizate decât după 20 de ani de la întocmire.

×