x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi bărbaţi, fraţi gemeni, vor plăti pensii alimentare aceluiaşi copil

Doi bărbaţi, fraţi gemeni, vor plăti pensii alimentare aceluiaşi copil

02 Apr 2019   •   21:55
Doi bărbaţi, fraţi gemeni, vor plăti pensii alimentare aceluiaşi copil

Doi bărbaţi brazilieni, fraţi gemeni, care obişnuiau să facă adeseori schimb de identitate între ei, au ajuns într-o situaţie ingrată, după ce un judecător i-a condamnat să plătească pensii alimentare aceluiaşi copil, pe care niciunul dintre ei nu doreşte să îl recunoască, informează AFP. 

Situaţia pare atât de amuzantă, încât ar putea fi considerată o farsă de 1 aprilie, însă sentinţa emisă luni de Tribunalul din Goias este cât se poate de reală. 

"Judecătorul Filipe Luiz Peruca a decis ca ambii bărbaţi să fie trecuţi în actul de naştere al copilului şi să plătească fiecare o pensie alimentară echivalentă cu 30% din salariul minim pe economie", se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul tribunalului brazilian.

Întrucât salariul minim pe economie este de 998 de reali (230 de euro), fiecare geamăn va trebui să achite o pensie lunară de 299,4 reali (aproximativ 69 de euro). 

Copilul în cauză reprezintă rodul unei relaţii pasagere pe care mama lui a avut-o cu unul dintre gemeni. Mama nu a putut să elucideze misterul paternităţii fiicei sale, fiecare dintre cei doi bărbaţi aruncând asupra celuilalt această responsabilitate. 

Unul dintre ei a făcut un test ADN care s-a dovedit concludent, însă nu a dorit să recunoască copilul şi afirmă că fratele lui este tatăl real. ADN-ul celuilalt bărbat este la rândul său compatibil, deoarece gemenii monozigoţi (provenind dintr-un singur ovul fecundat) au aceeaşi identitate genetică.

"Unul dintre cei doi fraţi, de rea-credinţă, încearcă să evite această paternitate", a concluzionat judecătorul în sentinţa oficială. "Justiţia trebuie să pedepsească astfel de comportamente necinstite (...) care prejudiciază dreptul de recunoaştere a paternităţii, un drept constituţional inalienabil", a adăugat el.

În comunicatul său, tribunalul brazilian a explicat că "încă din adolescenţă" gemenii în cauză, în prezent în vârstă de 31 de ani, "se foloseau de aspectul lor fizic identic pentru a-şi ascunde infidelităţile". 

AGERPRES

×