x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un medic britanic şi soţia lui, condamnaţi pentru sclavie

Un medic britanic şi soţia lui, condamnaţi pentru sclavie

08 Dec 2015   •   15:23
Un medic britanic şi soţia lui, condamnaţi pentru sclavie

Un cuplu britanic a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru exploatarea ca sclav a unui imigrant nigerian timp de peste două decenii, a anunţat marţi un tribunal londonez, transmite Reuters.

Emmanuel Edet (61 de ani) şi Antan Edet (58 de ani) au primit luni pedepse cu închisoarea din partea unei instanţe din nord-vestul Londrei, după ce în noiembrie au fost găsiţi vinovaţi pentru abuzuri contra copiilor, sclavie şi favorizarea imigraţiei ilegale.

Cuplul l-au adus pe cetăţeanul nigerian în Marea Britanie în anul 1989, atunci când acesta avea numai 14 ani. Ei i-au spus băiatului că îi vor asigura învăţământul şi îl vor plăti, dar l-au forţat să muncească perioade îndelungate fără a-l plăti şi l-au ameninţat cu deportarea dacă ar fi încercat să scape, susţin procurorii britanici.

Băiatul nu a fost înscris la vreo instituţie de învăţământ şi a avut contacte limitate cu familia sa şi cu alte persoane în afara cuplului Edet.

Emmanuel şi Antan Edet i-au luat paşaportul, lăsându-l pe nigerian fără niciun document de identitate.

Acesta a fost forţat să gătească, să facă curăţenie şi să aibă grijă de copiii cuplului britanic timp de 17 ore pe zi. El a trebuit să mănânce singur şi a fost nevoit să doarmă pe podea, pe holul locuinţei.

Procurorul Damaris Lakin a explicat că Emmanuel şi Antan Edet i-au spus bărbatului nigerian că va fi arestat ca imigrant ilegal şi deportat dacă părăseşte locuinţa şi contactează poliţia.

'Emanuel şi Antan Edet au privat în mod crud această victimă de 24 de ani din viaţa sa. Acesta a fost un caz şocant de sclavie modernă', a spus Lakin.

Cuplul Edet i-a schimbat numele bărbatului nigerian şi l-au adăugat în paşaportul de familie ca fiul său atunci când acesta a fost adus în Marea Britanie.

×