x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cetăţeni români au fost arestaţi după tentativa de puci din Turcia si eliberaţi ulterior

Doi cetăţeni români au fost arestaţi după tentativa de puci din Turcia si eliberaţi ulterior

17 Aug 2016   •   20:45
Doi cetăţeni români au fost arestaţi după tentativa de puci din Turcia si eliberaţi ulterior

Doi cetăţeni ce au fost reţinuţi în contextul tentativei de puci care a avut loc în iulie în Turcia au fost eliberaţi fără a fi acuzaţi de comiterea vreunei infracţiuni, a precizat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) la solicitarea AGERPRES.

"Ambasada României la Ankara are în atenţie cazul celor doi cetăţeni români încă din data de 13 august 2016, dată la care aceştia au contactat misiunea diplomatică solicitând asistenţă consulară. La data de 16 august 2016, ca urmare a demersurilor întreprinse de misiunea diplomatică pe lângă Poliţia din Karabuk, autorităţile turce au comunicat faptul că cei doi cetăţeni români au fost eliberaţi, fără a fi acuzaţi de comiterea vreunei infracţiuni", se arată în răspunsul MAE.

Potrivit MAE, misiunea diplomatică s-a asigurat că cetăţenii români au beneficiat de serviciile unui avocat din oficiu şi de cele ale unui traducător autorizat. Totodată, li s-a recomandat cetăţenilor români să coopereze cu autorităţile poliţieneşti în procedurile de verificare derulate de acestea.

MAE subliniază că Ambasada României la Ankara monitorizează cazul şi este în contact cu autorităţile turce şi cu cetăţenii români.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia puci arestari tentativa de puci