x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi copii armeni care urmau să fie expulzaţi din Olanda sunt daţi dispăruţi

Doi copii armeni care urmau să fie expulzaţi din Olanda sunt daţi dispăruţi

08 Sep 2018   •   17:30
Doi copii armeni care urmau să fie expulzaţi din Olanda sunt daţi dispăruţi

Doi adolescenţi armeni, ale căror cereri de azil în Olanda au fost respinse şi a căror expulzare către Armenia a provocat o mare emoţie în ţară, sunt de negăsit, a anunţat sâmbătă Ministerul Justiţiei olandez, relatează AFP. 

Howick (13 ani) şi sora sa Lili (12 ani) urmau să părăsească Olanda sâmbătă pentru a se alătura mamei lor în Armenia, ca urmare a unei noi decizii judecătoreşti. 

''Copii sunt de negăsit şi poliţia este în căutarea lor'', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei olandez. 

Ei au fost văzuţi ultima oară vineri seară, alături de bunicii lor, în oraşul Wijchen, din sud-estul Olandei, a indicat poliţia olandeză într-un comunicat. 

Howick şi Lili, care au crescut în Olanda, au sosit în ţară în 2008 împreună cu mama lor, Armina Hambartsjumian. Cererea acesteia de azil a fost respinsă, ea fiind expulzată din Olanda în 2017. 

Sub motivul că nu se poate ocupa de copiii săi în Armenia, Armina Hambartsjumian i-a ascuns pe Howick şi Lili înainte de a fi expulzată, ea refuzând să le spună autorităţilor olandeze unde se află copiii săi. Cei doi copii au fost totuşi găsiţi şi încredinţaţi unei familii olandeze. 

Vineri, avocatul copiilor a lansat o ultimă tentativă în faţa tribunalului din Amsterdam pentru a împiedica expulzarea lor, argumentând că starea psihologică a mamei lui Howick şi Lili nu îi permite să se ocupe de aceştia.AGERPRES

×