x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cosmonauți ruși vor ieși la o plimbare spațială de 6 ore pentru a investiga o scurgere a navei

Doi cosmonauți ruși vor ieși la o plimbare spațială de 6 ore pentru a investiga o scurgere a navei

11 Dec 2018   •   21:05
Doi cosmonauți ruși vor ieși la o plimbare spațială de 6 ore pentru a investiga o scurgere a navei

Doi cosmonauți ruși se pregătesc să iasă din Stația Spațială Internațională pentru a investiga o scurgere misterioasă, conform The Guardian.

A fost zărită pe 30 august de către nava spațială Soyuz, atașată Stației. Echipajul a localizat și sigilat gaura care a creat o pierdere de presiune. Oficialii au spus că stația este sigură în continuare.

Oleg Kononenko și Sergei Prokopyev vor ieși la o plimbare de șase ore în spațiu pentru a inspecta exteriorul navei. Ei vor lua mostre din gaura acoperită pentru a fi studiate de către experți.

Kononenko, care a ajuns la Stație luna aceasta cu astronauții NASA Anne McClain și David Saint-Jacques, a spus că plimbarea va fi un efort mare. „Va fi o provocare atât fizică cât și tehnică”, a spus el.

Dmitry Rogozin, directorul Roscosmos, a spus că gaura ar fi putut fi făcută intenționat în timpul fabricării sau în orbită. El nu a spus dacă suspectează echipajul, dar declarația a cauzat confuzie.

Rogozin a zis de atunci că nu a dat vina pe astronauții Statelor Unite pentru scurgere și a acuzat presa că i-au fost puse cuvinte în gură.

 

×