x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi humanoizi fără feţe au ieşit şi au început să facă măsurători. Rapoarte OZN, desecretizate de Marea Britanie

Doi humanoizi fără feţe au ieşit şi au început să facă măsurători. Rapoarte OZN, desecretizate de Marea Britanie

12 Iul 2012   •   07:21
Doi humanoizi fără feţe au ieşit şi au început să facă măsurători. Rapoarte OZN, desecretizate de Marea Britanie

Arhivele nationale britanice publica o serie de documente ce cuprind rapoarte si anchete guvernamentale despre semnalarea unor obiecte zburatoare neidentificate. Potrivit AFP, cele 25 de documente includ "un raport lung catre biroul fostului premier, Tony Blair, privind politica in materie de OZN-uri", insotit de o descriere a postului de agent al biroului pentru OZN, calificat drept "munca cea mai stranie din Whitehall".

Potrivit angajatului biroului pentru OZN, inchis in 2009, perceptia potrivit careia acesta era format din "echipe strict secrete de specialisti veniti din toate colturile tarii intr-o versiune reala a X-Files" este "pura fictiune".

Activitatea zilnica a acestui birou era de a intocmi rapoarte despre pozitia Ministerului Apararii in ceea ce priveste OZN-urile, de a demara anchete despre OZN-uri, de a se ocupa de cererile venite din partea Freedom of Information (organism insarcinat cu asigurarea libertatii de acces la documente administrative), dar si de a gestiona activitatea expertilor in OZN-uri.

Printre anchetele cele mai ciudate figureaza si semnalarea unui OZN, de catre un politist, in apropierea clubului de fotbal Chelsea, precum si vizita a trei "oameni in negru" facuta unei persoane care a declarat ca a vazut un OZN in Lincolnshire.

Potrivit arhivelor, un proprietar de hotel din Tara Galilor a sustinut ca dintr-un OZN, care aterizase, "doi humanoizi fara fete si cu silueta impozanta au iesit si au inceput sa faca niste masuratori", relateaza AFP, citata de Mediafax.

In aceste dosare sunt incluse si detaliile unui raport din 1995, intocmit de un agent al serviciilor de informatii in ceea ce priveste OZN-urile al Ministerului Apararii, in care se specula asupra motivului vizitei pe Pamant a extraterestrilor. Agentul considera ca aceasta vizita avea ca motiv probabil o misiune de recunoastere militara, de dezvoltare stiintifica sau turism.

Intr-un raport pregatit pentru Ministerul Apararii in 1979, un agent de informatii din acest domeniu remarca faptul ca niciun sistem de radio nu a interceptat vreodata o transmisie de origine extraterestra.

Publicarea acestor documente a venit dupa cererea inaintata de David Clark, prin intermediul Freedom of Information. Clark este un conferentiar al Universitatii Sheffield Hallam si autorul unei carti despre arhivele privind OZN-urile.

"Aceste dosare ne permit sa vedem culisele a ceea ce reprezinta cele mai ciudate activitati de la Whitehall", (denumire generica pentru functionarii britanici), a declarat Clarke. "Avem acum o clarificare fascinanta a unor rapoarte si note extraordinare, care treceau zilnic prin biroul pentru OZN-uri, si cum agentii sai au folosit logica si stiinta in tentativa lor de a explica inexplicabilul".

×