x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi jurnalişti francezi arestaţi în Venezuela

Doi jurnalişti francezi arestaţi în Venezuela

30 Ian 2019   •   22:23
Doi jurnalişti francezi arestaţi în Venezuela

Doi jurnalişti francezi au fost arestaţi în legătură cu relatările despre criza politică din Venezuela şi ambasada Franţei acţionează pentru eliberarea lor, a declarat miercuri o sursă diplomatică, relatează Reuters.

"Confirmăm arestarea a doi dintre compatrioţii noştri în Venezuela ", a declarat o sursă franceză. "Ambasada noastră a cerut protecţia consulară în conformitate cu Convenţia de la Viena şi în special dreptul de acces'', a precizat sursa citată.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere.

Preşedintele Donald Trump i-a avertizat miercuri pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela, având în vedere criza politică din această ţară şi în condiţiile în care Statele Unite şi alte ţări l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela jurnaliști francezi arestaţi