x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi jurnaliști Reuters au fost condamnați la șapte ani de închisoare în Myanmar

Doi jurnaliști Reuters au fost condamnați la șapte ani de închisoare în Myanmar

03 Sep 2018   •   13:43
Doi jurnaliști Reuters au fost condamnați la șapte ani de închisoare în Myanmar

Doi jurnaliști de la Reuters aflați în Myanmar, pentru a investiga masacrul asupra musulmanilor rohingya, au fost găsiți vinovați pentru încălcarea Actului Secretele Oficile ale țării și condamnați la șapte ani de închisoare, scrie The Guardian

Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, și Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, se află în închisoarea din Yangon, după ce au fost arestați în luna decembrie. Un caz care a strânit furie la nivel internațional. 
Judecătorul Ye Lwin a spus că cei doi bărbați „au încercat de mult ori să pună mâna pe documente secrete și să le dea altora. Nu s-au comportat ca jurnaliștii normali.”
Reuters a condamnat verdictul judecătorului, pe care l-a caracterizat ca fiind „un pas major înapoi” pentru Myanmar. 
„Astăzi este o zi tristă pentru Myanmar, pentru jurnaliștii Reuters Wa Lone și Kyaw Soe Oo, și pentru presa de peste tot”, a scris editorul Reuters, Stephen J Adler. Adler a cerut o revizuire a deciziei. 
Cei doi jurnaliști documentau moartea a 10 musulmani rohingya, uciși de soldații din Inn Dinn, un sat din nordul statului Rakhine. După ce au fost invitați la o cină de către ofițerii din Myanmar, cei doi jurnaliști au fost reținuți. 

×