x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi episcopi ortodocşi, RĂPIŢI în Siria! Un grup terorist armat i-a răpit în timpul unor acţiuni umanitare

Doi episcopi ortodocşi, RĂPIŢI în Siria! Un grup terorist armat i-a răpit în timpul unor acţiuni umanitare

23 Apr 2013   •   09:19
Doi episcopi ortodocşi, RĂPIŢI în Siria! Un grup terorist armat i-a răpit în timpul unor acţiuni umanitare

Protopopul Nicolae Balasov, vice-președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, a declarat pentru lacasuriortodoxe.ro că militanții care operează în Siria au rapit doi episcopi ai bisericilor ortodoxe siriene şi greceşti. El a explicat că informațiile privind răpirea au fost furnizate de către omologii săi din Siria.

"Mitropolitul Paul-Boulos Yazigi de Aleppo, care este frate al Patriarhului Ioan al Antiohiei, si Mitropolitul sirian iacobit de Alep si Imprejurimi, Gregorios Yohanna Ibrahim, au fost rapiti de către militanți, pe drumul din Antiohia spre Alep. Din păcate, această informație a fost complet confirmată", a spus Balasov.

"Cei doi episcopi participau la operaţiuni umanitare în satul Kafr Dael, în provincia Alep. Teroriştii au interceptat maşina episcopilor în satul Kafr Dael, l-au obligat pe şofer să iasă şi i-au răpit pe episcopi", arată agenţia oficială siriană de presă SANA.

Răpirea a fost confirmată de creştini ce locuiesc în Alep şi care au solicitat protecţia anonimatului.

Creştinii constituie în jur de 5 la sută din populaţia siriană.

×
Subiecte în articol: episcopi rapiti siria