x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi muncitori din Ungaria au fost răpiţi în Siria

Doi muncitori din Ungaria au fost răpiţi în Siria

de Istvan Deak    |    29 Apr 2012   •   19:47

Doi cetateni ungari au fost rapiti in Siria de barbati inarmati inca neidentificati - a anuntat Guvernul de la Budapesta, care a precizat ca ambii sunt in viata si ca se actioneaza in vederea eliberarii lor, relateaza MTI si AFP.

Ministerul de Externe si Centrul pentru Combaterea Terorismului din Ungaria au confirmat informatia despre rapirea celor doi. Acestia lucrau in Siria. Purtatorul de cuvant al premierului ungar Viktor Orban a mai precizat ca Ministerul de Externe, Consulatul ungar de la Damas si lucratorii Centrului pentru Combaterea Terorismului (TEK) actioneaza zi si noapte pentru a rezolva de maniera pasnica situatia celor doi si cat mai rapid posibil.

Potrivit purtatorului de cuvant, s-a luat legatura cu organismele de specialitate din strainatate si se lucreaza la solutionarea situatiei, luandu-se in considerare toate posibilitatile. Cei doi au fost raniti in timpul unui jaf comis la birourile unei companii din sud-estul Siriei, a adaugat acesta, refuzand sa ofere detalii.

Siria a fost cuprinsa, de la 15 martie 2011, de o miscare de contestare fara precedent care s-a transformat in violente grave, regimul de la Damasc reactionand prin atacuri de o duritate extrema contra "grupurilor de teroristi inarmati'. Violentele s-au soldat cu peste 11.000 de morti in intreaga tara, potrivit Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDH).

×
Subiecte în articol: siria Ungaria violente rapire