x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi români au pledat vinovaţi pentru fraudă bancară în SUA

Doi români au pledat vinovaţi pentru fraudă bancară în SUA

27 Sep 2009   •   00:00

Doi români au pledat vinovaţi în faţa unei instanţe americane pentru fraudă bancară, furt de identitate cu circumstanţe agravante şi conspiraţie, informează postul public de radio din Minnesota.

Stelian Cipu (31 de ani) şi Ion Datcu (51 de ani) au ajuns în Minnesota în luna martie, când au ataşat un aparat de skimming pe un bancomat din Maplewood, în două rânduri.

Informaţiile obţinute puteau fi copiate pe alte carduri, pierdute de clienţi ai băncilor sau furate chiar de cei doi români.

Ei au fost prinşi în 15 martie, când un martor ocular a avertizat autorităţile că doi bărbaţi se comportau suspect în preajma unui bancomat din Maplewood. Poliţiştii au găsit, atunci, o carte de credit furată, în buzunarul lui Datcu. Acesta din urmă a recunoscut că avea în posesie 17 carduri bancare ce nu-i aparţineau.

În urma unei percheziţii domiciliare în camera de hotel a acuzaţilor, anchetatorii au găsit 47 de carduri Visa, un scanner portabil de cărţi de credit, un dispozitiv de skimming, un drive electronic pentru stocare de date şi un laptop, de pe care suspecţii accesaseră 230 de conturi bancare.

Potrivit procurorilor, este pentru prima oară când aşa ceva se îmtâmplă în Minnesota.

Românii ar putea petrece cinci ani în închisoare pentru fraudă bancară şi conspiraţie, iar Datcu ar putea sta doi ani în plus, pentru furt de identitate cu circumstanţe agravante. Cei doi au pledat vinovaţi joi, 24 septembrie, în faţa completului de judecată.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe